Planetarni reduktori

Planetarni reduktori

Planetarni prenosnici mogu nositi veoma velike momente u skladu sa njihovom veličinom, imaju visoku torzionu krutost i mali zazor ozubljenja, što ih čini pogodnim za širok spektar primena. Veći troškovi, niži nominalni momenti reduktora i veće ukupne dimenzije su kritični faktori u kojima nalazimo da inženjeri često napuštaju zahtev za konvencionalnim reduktorima i umjesto toga biraju kompaktniji planetarni reduktor bilo u linearnoj ili pravougaonoj izvedbi.

Koje su prednosti PLANETARNIH REDUKTORA U USPOREDBI SA STANDARDNIM REDUKTORIMA?

1.DIMENZIJE; Planetarni reduktor je znatno kompaktniji od standardnog zupćastog reduktora ili zupćasto kutnog reduktora i stoga se može lako integrisati u konstrukciju.

2. TEŽINA; Planetarni reduktor teži oko ½ manje od usporedivog konvencionalnog reduktora sa motorom (pužni reduktori, zupćasti reduktori) i daje veći maks. moment.

3. CENA; Zbog velike proizvodnje i nove tehnologije za proizvodnju planetarnih zupčanika sa unutrašnjim ozubljenjem sa povlačnim iglama, tehnologija proizvodnje se drastično smanjila tokom proteklih decenija, kao i modularna instalacija je doprinela većoj ekonomskoj konkurentnosti planetarnih prenosnika.

4. VELIKI PRENOSNI ODNOSI I VELIKI MOMENTI; Sa rasporedom opterećenja preko 3 planetna zupčanika, veliki momenti se mogu prenositi i u relativno malim kompaktnim dimenzijama reduktora, a uz uzastopno montiranje zupčanika postižu i najveće prenose.

Koji su nedostaci planetarnog prenosnika u poređenju sa standardnim zupćastim pogonima? Neki od nedostataka planetarnih zupčanika su: potreba za stalnim podmazivanjem, visokim opterećenjem ležaja i složenim oblikom.

Asortiman planetnih reduktora i motora, specijalno projektovanih za industrijsku upotrebu:

  • Linijska i ugaona izvedba osovine reduktora
  • 23 veličine prema nominalnom momentu vel. 100 Nm ... 1.000.000 Nm
  • montaža sa prirubnicom (B5), integrisana stopala, montaža sa momentnim osloncem, nasadna izvedba sa šupljim vratilom, steznim prstenom itd.
  • Veliki izbor izlaznih cilindričnih osovina ili klasičnih sa kajlom, ozubljena vratila, šupljih osovina, itd ..
  • Prenosni odnos od> 3,5 do više od 10 000
  • Kompletna ponuda ulaznih prirubnica za elektromotore, hidraulične motore, servo motore itd.  
  • Otpornost na radijalna i aksijalna teretna okna; visoka torziona krutost.

Generalni uvoznik: